Yumurta üzerine son tüketim tarihi yazılmasıyla ilgili yayımlanan “yumurta tebliği”ni memnuniyet verici bulduklarını, ancak bunu yaparken aile çiftçiliğinin korunması için adımlar atılması gerektiğini söyledi.
Yumurta Tebliği ile ilgili bir açıklama yapan TÜSODER Gıda Komisyonu Başkanı Veteriner Hekim Dr. Can Demir, “Analitik düşünme ile çocuk gelişiminde olmazsa olmaz dediğimiz hayvan kökenli gıdalardan en ekonomik ve kolayca ulaşabildiğimiz yumurta üzerine son tüketim tarihi yazılması, tüketici lehine geliştirilmiş bir uygulama olduğundan memnuniyet vericidir. Ancak, Aile çiftçiliğinin korunması ve mağdur edilmemesi ile köy yumurtası tercih eden tüketicilerin de bu tür yumurtadan mahrum olmaması gerekiyor.” dedi.
Bunun için yapılması gerekenleri de sıralayan Demir, “250 adet ve daha az kanatlı hayvanı olan veya haftalık 1500 adet ve daha az yumurta üretenlerin ‘Küçük miktarlardaki yumurtanın doğrudan arzına dair yönetmelik’ kapsamında, aile çiftçisi üreticiye eğitim verilmeli ve doğrudan Son tüketim tarihi yazıcısı, gıda boyası gibi teşviklerle desteklenerek izlenebilirlik yönünden de kayıt altına alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.